Práce na rekonštrukcii Námestia Slobody sa začnú v polovici júla

11.06.2008 Sabinov

Sabinov 11. júna (TASR) – Mesto Sabinov musí urgentne riešiť dopravnú situáciu v centre, a preto nebude čakať na ďalšie zdroje z eurofondov, ktoré plánovali využiť na rekonštrukciu Námestia Slobody.
V súčasnosti prebieha proces verejného obstarávania dodávateľskej firmy a do konca júna chcú podpísať zmluvu s komerčnou bankou, ktorá by im poskytla úver vo výške 15 miliónov Sk (495.327 eur).
\" Niektoré práce na rekonštrukcii južnej časti námestia sa nám podarilo realizovať v spolupráci so správcami sietí už minulom roku. Z úverových zdrojov chceme dokončiť výstavbu cyklistického chodníka, verejné osvetlenie a inštalovanie ozvučenia v tejto časti. Na námestí by mala v rámci monitorovacieho systému pribudnúť aj ďalšia kamera, \" uviedol pre TASR primátor Sabinova Peter Molčan. Práce na rekonštrukcii by sa mali začať v prvej polovici júla a s ich dokončením počítajú v máji budúceho roka.
Sabinovská samospráva eviduje v poslednom období zvýšený záujem o individuálnu bytovú výstavbu. Vzhľadom na to, že v meste nie je k dispozícii dostatok stavebných pozemkov, rozhodli sa túto situáciu vyriešiť získaním časti areálu bývalej strednej poľnohospodárskej školy, ktorá je vo vlastníctve Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Plochu s rozlohou 4,4 hektára plánujú vyčleniť na výstavbu približne 80 rodinných domov. Podľa Molčana vypracuje mesto na vlastné náklady projekt na využitie tohto areálu, uskutoční asanáciu starých a nevyužitých poľnohospodárskych objektov a zabezpečí vybudovanie inžinierskych sietí.
O zvyšné priestory areálu prejavila záujem anglická spoločnosť WBB Ltd. , ktorá vyrába v Sabinove papierové obaly pre potravinársky priemysel a v súčasnosti zamestnáva 60 ľudí. Rozšírením svojho výrobného programu by v novej prevádzke mohlo nájsť prácu približne 150 zamestnancov.
Zastupiteľstvo PSK bude o návrhu sabinovskej radnice rokovať na najbližšom zastupiteľstve 1. júla.
 

Vyberte región